Litteraturkreds efterår 2018

Der er vældig gang i læsekredsene rundt omkring – så derfor kan det være svært at skaffe visse af de bøger, som er særligt velegnede til en god bogsnak. Til efterårets sæson har jeg valgt to nyere bøger og en lidt ældre, men som følge af ovennævnte, kan der komme ændringer undervejs.

 

Vi lægger ud 18. september med den norske journalist og forfatter Åsne Seierstads ”To Søstre”. Bogen er en historie om to unge, velintegrerede somaliske søstre, der en dag pakker deres ting og uden at sige noget til familien rejser til Syrien.

 

9. oktober skal vi diskutere klassikeren ”Dræb ikke en sangfugl” af forfatteren Harper Lee. Bogens handling udspiller sig i Alabama i 1930’erne og fortæller om, hvor svært det er for en sort at blive behandlet retfærdigt i de hvides samfund – vel at mærke skrevet ud fra et barns oplevelser og synspunkter.

 

Sæsonens sidste bog er Anthony Doerrs ”Alt det lys, vi ikke ser”. Temaer omkring 2. verdenskrig er velbeskrevet gennem tiden, men denne bog beretter om børn på hver side af krigen – børn, der ikke har noget valg i livet. Vi skal snakke om bogen 30. oktober.

 

Som afslutning på sæsonen skal vi 20. november se en film – hvilken, ligger ikke fast endnu.

Alle møder finder sted kl. 19 - ca. 21 i Sognegården, og alle er velkomne – også selv om man kun kan deltage i et enkelt arrangement.

Den første bog kan hentes på kordegnekontoret i Sognegården fra 28. august 2018 kl. 9-16. De øvrige udleveres, når vi mødes, eller kan efterfølgende afhentes i Sognegården.

Bit Jensen

Tidligere titler i Litteraturkredsen