Mandagscaféen holder juleferie - vi ses igen den 7. januar 2019

Mandagscafé - hver mandag i Sognegården

Vi mødes hver mandag kl. 10.00 - 11.30 i sognegården. Formiddagen byder på sang, kaffe/the med brød a´10 kr., hyggelig snak samt en lille historie eller anden underholdning.

I Mandagscaféen er alle velkomne!

Dårligt gående deltagere kan bestille gratis kørsel ved henvendelse til kirkekontoret inden foregående fredag kl. 12 på tlf. 64413336.

Mandagscafeen følger skolernes ferieplan.

Der er juleafslutning i Mandagscaféen den 17. december.

Mandagscaféens Julebag

Anne-Margrethe laver hvert år disse luksus havregrynskugler til sin familie:

150 gr. Havregryn (hakket)
100 gr flormelis
75 gr smør
3 spsk fløde
3 spsk kakao
Lidt romessens

Alt æltes sammen, trilles til kugler og rulles i sukker eller kokosmel.

Julepynte kager

2 dl lys sirup
2 dl sukker
200 gr smør
1 stort æg
1 tsk stødt nellike
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
ca 8 dl mel
1½ tsk bagepulver
lidt salt

Smelt smør, sirup og sukker i en gryde og køl af. Rør ægget i. Opløs bagepulveret i lidt vand og rør det i, sammen med krydderierne. Tilsæt mel og rør godt. Dejen skal hvile 1 nat i køleskab.
Rulles ud og udstikkes til figurer. Bages ved 200 grader (alm ovn) i ca 5 minutter. Når de er kølet af er de klar til at blive dekoreret med glasur.

Tina skriver: Mine børn er ikke så vilde med de store klejner, så vi bruger denne opskrift:

2 æg
250 gr sukker
120 gr blødt smør
ca 750 gr mel
1 dl piskefløde
1 dl mælk
revet skal af 1 stor appelsin

Pisk smør og sukker og tilsæt æggene, et ad gangen. Bland appelsinskallen i melet og tilsæt skiftevis med mælk og fløde, mens der æltes godt.

Dejen skal hvile et par timer. Rulles ud og skæres med lille klejnehjul, vrides og koges i 2 pakker palmin til de er gyldne.