Varmestuestrik og dåbsservietter

I kirkens strikkeklub har vi udvidet vores repertoire. Hvor vi før koncentrerede os om varmt tøj til hjemløse, varmestuer, krisecentre og lignende steder, strikker vi nu også dåbsservietter – eller dåbsklude, som nogen kalder dem.

Ideen kommer fra Ann Maj Lorenzen, som er præst på Djursland.  Hun har tænkt, at når barnet er døbt, skal dets hoved tørres med dåbsservietten, og efter gudstjenesten får dåbsbarnet servietten med hjem til minde om dagen og til påmindelse om dåben og dens betydning.

Ann Maj Lorentzen har udviklet en standardopskrift med en række religiøse motiver, som strikkes ind i servietterne. Størrelsen er ca. 21 x 21 cm, og der strikkes i hvid bomuld.

Servietterne er for nylig taget i brug i Middelfart Kirke og er blevet godt modtaget.

Det skal lige bemærkes, at der stadig produceres mange meter halstørklæder og et anseligt antal sokker til varmestuerne!

Vi strikker både dåbsservietter og varmt tøj tirsdage i ulige uger fra 16.30-18.00 – og det er altid hyggeligt at samles om et fælles projekt.

Bit Jensen