Bryllup

Når I har besluttet jer for at blive gift, er der en række praktiske ting, I skal have på plads:

Dato og tidspunkt
I skal ringe eller skrive til kirkekontoret for at aftale en dato for brylluppet. I kan blive gift i Middelfart kirke, hvis I bor i sognet eller på anden måde har tilknytning til sognet. For at blive gift i folkekirken kræves det, at den ene af jer – eller I begge – er medlem.

Prøvelsesattest
For at blive viet, skal I have en prøvelsesattest fra jeres bopælskommune. I udfylder en ægteskabserklæring på borger.dk, hvorefter kommunen udsteder en prøvelsesattest til jer. I kan tidligst få lavet prøvelsesattesten fire måneder før vielsen. Prøvelsesattesten skal I aflevere på kirkekontoret.

Vidner
Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede. Vidnernes navne og adresser sendes til kirkekontoret.

Navneændring
Ønsker I navneændring i forbindelse med vielsen, ansøger I om det på borger.dk.

Vær opmærksom på, at man søger om sin egen navneændring, som ens kommende ægtefælle skal signere med NemID.

I kirken
Vi har nogle enkle regler, der skal følges:

Pynt: Pynt i kirken aftales med kirketjenerne, som kan kontaktes på tlf. 64 41 33 36 (tryk 2)

Lys:
Lysene skal være hvide kronelys af ren stearin – de findes f.eks. i mærkerne Windsor og Asp Holmblad. Diameteren er ca. 2,3 cm og længden 20 cm. Der skal bruges 40 stk.

Aflever dem senest dagen før vielsen (inden kl. 15), mærket med navne, dato og tidspunkt for vielsen.

Blomster: I stedet for lys, kan der pyntes med blomster. Buketter til bænkerækkerne skal være maks. 2 cm i diameter, inkl. binding. Vasens dybde er 6 cm. og bukettens længde må maks. være 20 cm høje. Der skal bruges 36 buketter. Hvis der vælges skiftevis lys og blomster, skal der bruges 18 af hver. Buketterne skal afleveres færdigbundne i en oasisblok i en bakke. Afleveringstidspunktet aftales med kirketjenerne.

Ris: Der må kastes med ris udendørs – ikke inde i kirken. Hvis der kommer ris på brudeparret, må de ikke komme ind i kirken igen.

Foto: Hartmann Schmidt Fotografi

Samtale med præsten

Hvis I ikke allerede ved, hvem der skal vie jer, kan I et par uger før vielsen, ringe til kirkekontoret og fået det oplyst. Efterfølgende skal I selv kontakte præsten for at aftale tid til en samtale.

Inden samtalen er det en fordel, hvis I har orienteret jer i salmebogen og har tænkt over, hvilke salmer I kunne tænke jer. Der skal bruges 3-4 salmer.

På dendanskesalmebogonline.dk kan I se teksterne og høre melodierne.

På lyttildanskesalmer.dk kan I høre salmerne sunget.